1105 Budapest, Előd utca 1. (KÖSZI Tanuszodában)

+36 30 900 6725

Aqukids úszóiskola

Babaúszás

Mint azt már kutatások bizonyították a csecsemők születésükkor nagy traumán esnek át, hiszen világra jövetelükkel szembesülnek azokkal az érzésekkel, hogy fáznak, hogy éhesek és nem érzik magukat biztonságban úgy, ahogy azt az anyaméhben 9 hónapig megszokhatták. Így három hónapos korukig mosolyukkal nem találkozhatunk.

Éppen ezért a boldog időket felelevenítendő, a magzati korból számukra már ismert biztonságos közeget tudjuk a vízben újra felidézni. Emellett a babák a vizi foglalkozásának célja a szülő és a gyerek közös nyelvének megtalálása, szorosabb kötelék kialakítása, és az uszodában velük együtt úszó babák megismerésével elősegíthető a későbbiekben az emberek felé való nyitottság, és a könnyebb társadalmi beilleszkedése.

A baba életére pozitívan hat, hogyha mindkét szülőjével együtt lehet ebben a közegben, ami nem utolsó sorban a családi összetartásban igen nagy szerepet játszik babaúszás. csecsemőúszás. Sajnos a mai rohanó munkával teli világban az Apukák gyakran csak az esti órákban tudnak gyermekükkel lenni, kimaradva ezáltal sok pozitív élményből, amely a gyerek fejlődéséből adódik.

Tapasztalatból mondhatom, hogy a babaúszásokon, csecsemőúszásokon igen nagy számban vesznek részt apukák is, hogy részesei lehessenek ők is gyermekük fejlődésének.

Három hónapos kortól várjuk a babákat az uszodába, mert ilyenkor a kötelező védőoltásokat már megkapták. Lehetőségekhez képest érdemes minnél hamarabb elkezdeni a vízhez szoktatást, mivel az úgynevezett búvárreflex a babák 9-10 hónapos koráig tart. A búvárreflex azt jelenti, hogy a babák, amint a szájukat víz éri, azt becsukják. Tehát az orr és a garatnyílásukat lezárják és így nem nyelnek vizet, ez a reflex a magzati kórból maradt vissza.

A babaúszás foglalkozás menete:

A foglalkozások ideje 45 perc. Az elején 5 perces átmozgató masszírozással kezdünk a szárazföldön és utána 5 perces vízi tornával folytatjuk. Ezután kezdődhet az "babaúszás". A foglalkozások strukturáltak ezáltal minden mozdulatsornak megvan a jelentősége. Az babaúszás mozdulatsorainak előkészítésére segédeszközként karúszót, úszólapot használunk. A foglalkozások végét egy kötetlen játékkal fejezhetik be, amelyhez játékokat biztosítunk (labda, csúszda, felfújható játékok, úszógumik), ezek után a szauna használatát is igénybe lehet venni.

Az első alkalomra szükség van egy házi orvosi igazolásra a baba nevére szólóan: az oldalunkról letölthető formanyomtatványt kellene a háziorvossal közösen kitöltetni, aláíratni vele és az orvosi bélyegzőjével hitelesíteni. (Ide kattintva letöltheti a dokumentumot)

Ha nem rendelkezik otthon nyomtatóval, akkor az uszodában személyesen átvehető nálunk a formanyomtatvány!

Babaúszás foglalkozások árai:

 • Egyéni úszás: 5.500 Ft/alkalom
 • Testvérek részére: 8.500 Ft/alkalom (0-3 éves kor között, illetve ikrek esetében!)

Babaúszás tanfolyamok: 

 • SZERDA
  18:00-19:00

 • SZOMBAT
  8:00-9:00
  9:00-10:00
  10:00-11:00

A szombati időpontokra a baba napi ritmusától függően (mikor ébred, eszik) lehet jönni.


Várjuk szeretettel!

Aquakids Babaúszás

Babafotózás

babaúszás
bébiúszás
csecsemőúszás
baba-mama úszás

Kapcsolat

1105 Budapest, Előd utca 1.

Telefon: +36 30 900 6725

E-mail: info@aquakids.hu

E-mail: konthakriszta@freemail.hu

Babaúszás tanfolyamok

Szerda:
18:00-19:00-ig
Szombat:
8:00-09:00-ig
9:00-10:00-ig
10:00-11:00-ig

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozz, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj legújabb akcióinkról, híreinkről.